Annonser

Hundraåring firade med mingel

Hundra år – och totalt fyra delägare. Så kan advokatbyrån Lindhés historia sammanfattas. Men den långa historien till trots är byrån mån om att följa med i tiden, både inom juridiken och genom att erbjuda en god arbetsmiljö. 

– Vi har en särskild Lindhé-anda på byrån. Den innebär att vi är sociala, både med varandra på byrån och gentemot omgivningen. Vi har alltid öppna dörrar och många diskussioner, och vi skrattar mycket på jobbet, berättar Bengt Nydahl, som har arbetat på byrån hela sitt advokatliv. 

Lindhé var länge en allmänpraktiserande byrå. Under Bengt Nydahls tid har den dock nischat sig till några få områden, framför allt fastighetsrätt, fastighetsförvaltning och stiftelseförvaltning. Inom specialområdena gäller det förstås att alltid följa med i rättsutvecklingen för att kunna leverera hög kvalitet till klienterna, fastslår Bengt. 

Under sina ett hundra år har Lindhé faktiskt bara haft fyra riktiga delägare, och en tradition av unga jurister som lärs upp och tar över byråns drift. Dagens delägare är advokaterna Bengt Nydahl och Karin Andersson. Utöver dem har byrån också två biträdande jurister och en kontorschef. 

Bengt och Karin hoppas nu att kunna hålla fast vid byråns tradition av långvariga medarbetare som kan ta vid och föra firman vidare. 

– Vi är tydliga med att vi ser långsiktigt på alla som anställs. I och med att vi är så specialiserade tar det tid att lära upp nya, och vi vill att folk stannar hos oss, säger Karin Andersson. 

Lindhés Advokatbyrå firade sitt jubileum på Operaterrassen den 12 mars, där anställda kunde mingla med tidigare kolleger, konsulter och andra kontakter.

Om Lindhés Advokatbyrå

Byrån grundades i Stockholm av Arnold Lindhé, då med namnet Arnold Lindhés Advokatbyrå, den 12 mars 1924 sedan han blivit ledamot av Sveriges Advokatsamfund. Redan innan drev dock Arnolds far Rickard Wilhelm Lindhé en juridisk verksamhet. Som de flesta advokater på den tiden arbetade Arnold mycket brett med olika juridiska områden. Arnold kom att efterträdas av sin biträdande jurist Robert Nydahl (1920–2017). Robert började som biträdande jurist på Arnold Lindhés Advokatbyrå år 1948. 

1980 kom Bengt Nydahl in som biträdande jurist på sin pappas byrå. Byrån var då fortfarande allmänpraktiserande. Under Bengts tid har byrån omvandlats till ett aktiebolag med namnet Lindhés Advokatbyrå AB. 

2012 började Karin Hammarlund (numera Karin Andersson) som biträdande jurist hos Bengt. 2016 blev hon advokat, och 2017 delägare i advokatbyrån tillsammans med Bengt Nydahl. Karin Andersson är idag verkställande direktör för byrån.