Annonser

Enkät: Varför tror du att din byrå lockar juriststudenterna?

Advokaten frågade företrädare för två advokatbyråer som klättrat på Universums lista över populära arbetsgivare. 

Varför tror du att din byrå lockar juriststudenterna?

Jan Dernestam, managing partner på Mannheimer Swartling 

– I år är det 22:a året i rad som studenterna röstar fram Mannheimer Swartling till den advokatbyrå de allra helst vill arbeta på. Vi är förstås helt enormt glada över detta förtroende. Vi skulle tro att det är vår välkända kollektiva företagskultur som lockar juriststudenterna. Vi har på grund av vårt lockstepsystem ingen intern konkurrens, vi samarbetar alltid och vi prioriterar alltid laget före jaget.

Vidare betonar vi alltid vikten av att man även har kul på jobbet – oavsett hur komplexa och sofistikerade ärenden man arbetar med måste man alltid tillåta sig att ha roligt tillsammans! Vår höga kvalitetsnivå och kultur måste dessutom kombineras med ett modernt, empatiskt och coachande ledarskap där vi verkligen tar hand om varandra. 

 

Tobias Wåhlén, vd på Lindahl 

– Vi är en av de främsta byråerna, vi har spännande och intressanta uppdrag och en pragmatisk och prestige­lös syn på rådgivning. Samtidigt arbetar vi med vår kultur och våra värderingar för att skapa en bra arbetsplats med god stämning och stark sammanhållning. Jag tror att allt detta tilltalar studenterna och det är glädjande att vi genom vårt engagemang har lyckats förmedla det.

Läs mer om Universums undersökning.