Annonser

Grafisk designer på byrån: Yustyna Hnyliakevych

Människorna är det bästa på byrån

Yustyna Hnyliakevych flydde till Sverige från krigets Ukraina. Nu arbetar hon sedan september 2023 som grafisk formgivare på Roschiers kontor i Stockholm.  

Hur kommer det sig att du efter flykten från Ukraina arbetar som grafisk formgivare på Roschier?
– När jag letade efter plattformar för att hitta ett jobb stötte jag på Ukrainian Professional Support Center. Vid den tiden hade de inga tjänster som passade mina kvalifikationer. Jag lade till mitt CV i deras kandidatbas och efter några månader fick jag ett mejl om en ledig tjänst som grafisk formgivare på Roschier. Processen började med en telefonintervju med Ukrainian Professional Support Center, och sedan ytterligare intervjuer med Roschier.

Vad gör du som grafisk formgivare på en advokatbyrå?
– Jag skapar visuellt material till Roschier, som mallar, annonser och trycksaker. I det ingår det att se till att allt material följer byråns riktlinjer för varumärket, att det är lättillgängligt och att text och bild passar bra ihop. 

Vad är det bästa med att arbeta på Roschier?
– Jag skulle säga männi­skorna. Mina kollegor är underbara, mycket hjälpsamma och stöttande. Jag kan alltid vända mig till dem när jag har en fråga eller behöver en second opinion. Vid dagens slut kan jag vara trött men jag är alltid på gott humör tack vare den positiva och glada atmosfären som människorna skapar på kontoret. 

Vad har varit svårast i arbetet?
– Uppgifter som innehåller sekretessbelagd information är rätt utmanande. En gång var jag tvungen att skapa en tidslinje, men jag hade inte tillgång till texten eftersom den var konfidentiell, så jag visste bara ungefär hur mycket utrymme texten skulle ta. Jag blev tvungen att skapa en mall som skulle vara lätt att förstå och följa. Det var ganska svårt att arbeta på det sättet.