Annonser

Advokatetiken behandlas i samfundets nya podd

I slutet av juni är det premiär för Advokatsamfundspodden. Tillsammans med olika gäster ska programledaren Willy Silberstein behandla aktuella ämnen i Advokat- och Rättssverige. Generalsekreterare Mia Edwall Insulander berättar om podden, som startar med det högaktuella ämnet advokatetik.

Varför startar Advokatsamfundet en egen podd?

– Vi startar en podd eftersom Advokatsamfundet har ett unikt perspektiv i rättssamhället och det finns så mycket att berätta och diskutera.

Vem riktar sig podden till?

– Faktiskt till alla som är intresserade av juridik och rättsfrågor, det vill säga både advokater och andra aktörer i rättssamhället men också alla andra som vill veta mer om aktuella rättsfrågor.

Vad kan vi förvänta oss för innehåll?

– Vi kommer att prata om alla ämnen som advokater arbetar med: brottmål, affärsjuridik familjerätt etcetera, men också saker som vi på Advokatsamfundet arbetar med som advokatetiken, remissvar i olika lagstiftningsfrågor, arbetsmiljön på advokatbyråer och ungas syn på sin framtid som jurister och advokater. Vi kommer också att bjuda in olika gäster från rättsväsendet. I det första avsnittet deltar till exempel Börje Samuelsson, ordförande i Advokatsamfundets disciplinnämnd, och Anders Eka som är ordförande i Högsta domstolen.

Vem leder podden?

– Podden kommer att modereras av Willy Silberstein som är en mångårig och erfaren journalist bland annat från Ekot där han arbetade i många år. Hans roll blir att ställa de relevanta och ifrågasättande frågorna. Jag kommer att medverka ofta för att berätta om samfundsfrågor men inte i alla avsnitt.

Hur ofta kommer nya avsnitt?

– Första avsnittet kommer i slutet på juni. Därefter drar vi igång regelbundet i vart fall en gång i månaden från slutet på augusti.

Hur kan lyssnare höra av sig med tips eller synpunkter?

– Man får gärna höra av sig med synpunkter och tips till info@advokatsamfundet.se.

Var hittar man podden?

– Man kommer att hitta Advokatsamfundspodden på alla plattformar där poddar finns, men även via Advokatsamfundets webbplats. Klicka gärna på prenumerera för att inte missa något avsnitt. Första avsnittet handlar om det högst aktuella ämnet advokatetik.