Annonser

Mia Edwall Insulander blir ny generalsekreterare

En humanjurist blir Advokatsamfundets nya generalsekreterare. 

Advokatsamfundets styrelse utsåg den 7 december advokat Mia Edwall Insulander till ny generalsekreterare för Advokatsamfundet.

– Att vara generalsekreterare i Advokatsamfundet är ett av de viktigaste uppdragen i det svenska rättssamhället. Vi i styrelsen är mycket glada över att Mia är beredd att ta sig an uppgiften. Med lång erfarenhet av praktiskt juridiskt arbete, engagemang i samfundsfrågor och stor medievana har hon mycket goda förutsättningar för jobbet, säger styrelsens ordförande Christer Danielsson.

Advokatsamfundets styrelse inledde rekryteringen av en ny generalsekreterare tidigt under hösten 2018. Tanken är att den nya generalsekreteraren ska få gott om tid att sätta sig in i arbetet med hjälp av den nuvarande generalsekreteraren Anne Ramberg.

– Jag önskar Mia varmt lycka till och hoppas att hon ska älska arbetet lika mycket som jag har gjort. Att vara generalsekreterare i Advokatsamfundet är ett av de viktigaste och finaste uppdrag man kan ha. Det är inte ett arbete. Det är en livsstil, säger Anne Ramberg.

Mia Edwall Insulander tillträder uppdraget sommaren 2019, när Anne Ramberg går i pension efter 19 år som generalsekreterare.

– Jag ser mycket fram emot möjligheten att på heltid få arbeta med de viktiga frågor Advokatsamfundet hanterar. Det gäller både uppgiften att tillvarata advokaternas yrkesintressen och att försvara rättsstatliga värden. Närmare kommentarer om uppdraget får anstå till dess att jag tillträder, säger Mia Edwall Insulander.

Om Mia Edwall Insulander

Mia Edwall Insulander är 45 år och delägare i den humanjuridiska advokatbyrån Insulander Lindh i Stockholm, där hon har varit anställd sedan 2001. Mia
Edwall Insulanders huvudsakliga verksamhetsområde är familjerätt.

Mia Edwall Insulander är ledamot av Advokatsamfundets huvudstyrelse sedan 2017. Hon
medverkar regelbundet som expert på familjerätt i TV4:s Nyhetsmorgon.