Annonser

www.advokatsamfundet.se

Användarna i centrum för nya webbplatsen

Advokatsamfundets webbplats har fått ny form, nya smarta funktioner och en helt ny struktur. Tanken är att olika användare lättare ska hitta vad de söker. En förbättrad matrikelsökning ska dessutom underlätta för klienterna att hitta rätt advokater.

Efter ett antal år med samma utseende har Advokatsamfundets webbplats nu fått en ansiktslyftning. Den nya webbplatsen, som lanserades i samband med Advokatdagarna, har ett modernare utseende och är bättre anpassad till användning på mobil och surfplatta.

Ett antal nya funktioner har lagts in på webbplatsen för att lotsa användarna rätt. Här finns bland annat nya FAQ-sidor med vanliga frågor och svar på dessa, och genvägar i form av direktlänkar till relevanta sidor och dokument, på många sidor.

Men den största förändringen är ändå strukturen. Den nya webbplatsen har tydliga vägar in på sidan för olika användare. Webbplatsen riktar sig ju till flera olika grupper, och tanken är nu att olika användare lätt ska hitta just den information de söker, formulerad på ett tillgängligt språk.

Den som tar sig tid att skrolla ner på startsidan finner ytterligare nyheter. Besökaren kan här bland annat gå på en virtuell guidad tur i Advokatsamfundets hus Tryggerska villan i Stockholm. Dessutom rymmer startsidan aktuell statistik i form av cirkeldiagram över antalet biträdande jurister, advokater samt delägare och innehavare, fördelat på kvinnor och män.

Matrikelsökningen på webbplatsen fyller en central funktion för att klienter ska hitta rätt advokater eller advokatbyråer. Den nya matrikelsöksidan är mer genomtänkt än den tidigare, och har fått tydliga sökinstruktioner. Dessutom kan advokater nu registrera upp till åtta verksamhetsinriktningar, i stället för tre som tidigare. För byråer är det maximala antalet verksamhetsinriktningar fortfarande tio.

Nyheter på sidan

  • En ny meny, i form av en så kallad hamburgermeny uppe i högra hörnet. Menyn öppnas med ett klick, som får de olika undersidorna att visas.
  • Nya tydliga vägar in på sidan för olika besökare.
  • Menyn är ordnad efter olika användares behov. Ett plustecken visar att det finns underliggande sidor. Du får fram dem genom att klicka på pluset.
  • En ny rubrik i menyn är Verktyg för advokatbyrå. Här finns information och material som rör driften av advokatbyrån, riktad till såväl delägare och innehavare som administrativ personal.
  • På startsidan finns möjligheten att virtuellt besöka Advokatsamfundets kansli i Stockholm. Här kan besökaren lära mer om samfundets verksamhet, om huset och om den moderna konst som numera pryder Tryggerska villan.
  • De många verksamhetsinriktningarna har på söksidan grupperats i ett antal övergripande kategorier för att klienter lättare ska kunna orientera sig. l Informationstexter har tagits fram om alla verksamhetsinriktningar i matrikeln (öppnas med ett klick på i-ikonen bredvid varje inriktning).
  • Träfflistorna vid sökning har gjorts tydligare.