Annonser

Bransch

Vinge tar in Harvey

Vinge blir först ut av de nordiska advokatbyråerna att integrera AI-lösningen Harvey i verksamheten. Många av byråns jurister har redan prövat Harvey, och de allra flesta var nöjda med tekniken. 

Redan för ett år sedan annonserade den brittiska storbyrån Allen & Overy att de ingått avtal om användning av Harvey. De följdes sedan av Macfarlanes, och under slutet av 2023 duggade sedan nyheterna tätt om ytterligare internationella byråer som tog hjälp av den specialiserade AI:n. 

I januari meddelade Vinge att man som den första svenska och nordiska byrån tecknat avtal för ett år om användning av Harvey. Byrån uppgav att 170 medarbetare redan testat AI:n under en period, och att nio av tio användare var positiva eller mycket positiva. 

Harvey är ett generativt AI-verktyg, speciellt designat för att utföra och vara en resurs för juridiskt arbete. Verktyget bygger på OpenAI- och Chat­GPT-teknik, och fungerar som en plattform som använder naturlig språkbehandling, maskininlärning och dataanalys för att automatisera och förbättra olika delar av juridiskt arbete som att granska, analysera och sammanfatta dokument.

”Vårt partnerskap med Harvey är ett sätt att utveckla vår AI-strategi och möjliggör att vi ligger i framkant av AI-utvecklingen", säger Vinges managing partner Maria-Pia Hope på byråns webbplats. 

I Advokaten nr 4/2023 kan du läsa mer om AI och hur det kan användas i advokatverksamheten.

Om Harvey

Harvey AI är baserad på OpenAI:s GPT AI, men är anpassad för juridiska uppgifter. AI:n är tränad på både allmänna data från internet och juridiska data, inklusive rättspraxis. När den används av en advokatbyrå genomgår den specifik träning med byråns arbetsprodukter, ungefär som när en ny anställd introduceras.