Annonser

Husmor på byrån: Alicja Skowrońska

Gemensam lunch viktig för sammanhållningen

Alicja Skowrońska är husmor på advokatbyrån Alrutz, och ansvarar bland annat för den gemensamma lunch som varje dag serveras till medarbetarna.

Vad innehåller ditt arbete, och vilken roll har du på Alrutz? 
– Att vara husmor på Alrutz innebär att jag ansvarar för planering, inköp, matlagning och bakning samt skötsel av lokaler och blommor. 

Vilken betydelse har det för stämningen på advokatbyrån att medarbetarna äter lunch tillsammans på kontoret? 
– Att sätta sig till bords och bli serverad en god och hemlagad lunch varje dag betyder jättemycket för sammanhållningen på byrån. Trots att arbetsbelastningen ofta är hög ser alla i möjligaste mån till att avsätta 20–30 minuter varje dag klockan 12 för en stunds avkoppling med kollegerna men även ges möjlighet att diskutera arbetsrelaterade frågor och funderingar. 

Har du någon speciell tanke när du komponerar lunchmenyerna? 
– Lunchmenyerna ska vara varierande med allt från husmanskost till rätter från andra länder, det serveras både kött och kyckling, fisk eller skaldjur och vegetariska lunchrätter. Jag arbetar utifrån tanken att maten ska vara hälsosam och nyttig, och använder därför ofta färska råvaror och grönsaker.  Alla får självklart komma med önskemål på lunchrätter, några av favoriterna är spansk paella, indisk palak paneer, ungersk gulasch och svensk kålpudding. På fredagar serveras förutom lunch även ostbricka eller dessert och vid påsk, midsommar och jul serveras en mycket uppskattad buffé i stället för traditionell lunch. 

Vad är speciellt med att arbeta på advokatbyrå? 
– Utöver förmånen att få arbeta med något som faktiskt även är min hobby uppskattar jag alla sociala aktiviteter som byrån ordnar, det kan vara utflykter, resor eller gemensamma kvällar. 

Vad är bäst med din arbetsplats? 
– Det är en trygg och stabil arbetsplats med en lagom stor skara matgäster varje dag, och att jag har ”fria händer” i min yrkesutövning. l