search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Dynamiken i den ekonomiska familjerätten är motiverande

Tiffany Bettembourg, biträdande jurist på Kihlstedts Advokatbyrå i Linköping, har förutom juristexamen en affärsjuridisk masterexamen – och är världsrekordinnehavare i kettlebellyftning.

Kihlstedts har ett brett rådgivningsutbud. Vilket rättsområde ­tycker du bäst om att arbeta med?

– Den ekonomiska familjerätten, med en förkärlek för tvistemål där du får hantera processrätten också. Spännande, omväxlande, knivigt mellan varven, men väldigt utvecklande. Jag uppskattar också dynamiken i dessa uppdrag, där du ofta har täta kontakter med klienten, men även många kontakter med motpartsombud, tingsrätten eller boutredningsmän. Det är motiverande.

Har du stor nytta av din affärsjuridiska examen vid klientupp­dragen?

– Ja, det tycker jag! Det är i synnerhet fördjupade kunskaper inom förmögenhetsrätten, såsom kredit- och obeståndsrätt, fastighetsrätt och kunskaper inom redovisning, som jag har haft störst nytta av från den affärsjuridiska utbildningen. I uppdrag som boutredningsman, ombud i bodelning eller ombud i kommersiella tvister har de kommit väl till användning. Det mer proaktiva arbetssättet från utbildningen är också något som jag givetvis har haft stor nytta av i klientuppdrag.

Du har VM-guld, flera VM-silver och flera världsrekord i kettlebell. Vilka egenskaper hos en idrottare på elitnivå har du mest användning för i arbetet?

– Att vara målmedveten, besitta en inre strävan att utmana sig själv utanför the comfort zone och att vara ihärdig. Det är roligt och motiverande, likväl tufft och ensamt emellanåt, att arbeta på en advokatbyrå. Med dessa egenskaper har jag dock haft en god grund att stå på.