search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Bank-id och nya funktioner lanserade

Nu behöver inte advokaterna lösenord längre för att komma åt de inloggningsskyddade delarna av Advokatsamfundets webbplatser. Förutom inloggning med Bank-id märks också ny form på flera av sajterna och flera nya funktioner på Advokat­akademiens webbplats.

Den 17 oktober sjösattes Advokatsamfundets nya, uppgraderade webbmiljö, med flera nyheter. Den kanske mest efterlängtade är att personkort, byråkort och andra inloggningsskyddade delar nu kan nås via inloggning med Bank-id, i stället för lösenord. Det blir alltså ett lösenord mindre att hålla reda på för advokater, biträdande jurister och byrå­administratörer.

För den som saknar Bank-id eller föredrar lösenord finns den möjligheten kvar parallellt. Domstolsadministratörer som söker förordnandelistor får även fortsättningsvis logga in med användarnamn och lösenord.

Samtidigt med uppgraderingen fick Advokatakademiens webbplats inloggning via Bank-id. Dessutom har sidan fått en ny design samt flera nya funktioner: aktuella kurser visas på startsidan, kursintyg går att ladda ner från Mina sidor/Mina avslutade kurser och en ny sida presenterar akademiens kursledare.

Juridiska bibliotekets sajt har också den fått en modernare design och struktur och genomgående nya eller uppdaterade texter. En annan nyhet är tydligare information om öppethållande där man kan bläddra fram veckovis. Den viktigaste funktionen – biblioteks­katalogen – nås som tidigare direkt på startsidan.

Även Konsumenttvistnämndens webbplats har moderniserats och fått ny, modern form. Advokatsamfundets huvudsajt och disciplinnämndens webbplatser är sig dock lika, eftersom de moderniserats, respektive skapats, ganska nyligen.

Arbetet med Advokatens webbplats pågår fortfarande. Här kan en ny, fräsch design förväntas i början av 2024. Redan nu finns dock Advokaten tillgänglig som app i App store och Google play.