search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Nytt rättegångsspel under Almedalsveckan

För andra året i rad tar Advokatsamfundet i sommar plats med en egen programpunkt på scenen under Almedalsveckan i Visby. I år handlar rättegångsspelet om ett fiktivt fall kopplat till blåljussabotage, inspirerat av verkliga händelser.

– Att ha en egen programpunkt under Almedalsveckan med ett rättegångsspel och en debatt med journalister, väl insatta i frågor som rör rättssäkerhet, är ett sätt att bredda vårt engagemang och ge våra frågor utrymme, säger Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander.

Rättegångsspelet syftar till att åskådliggöra hur en brottmålsrättegång går till och belysa olika syner på brott och straff. Nytt för i år är att tre journalister får agera nämndemän. Efter rättegångsspelet övergår arrangemanget i en modererad debatt, med utgångspunkt i domen.

I rättegångsspelet medverkar bland andra advokaterna Henrik Olsson Lilja och Elisabeth Rohtlieb tillsammans med hovrättsrådet, tillika vice ordförande i Svea hovrätt, Mikael Swahn och vice chefsåklagare Anna Svedin.

Journalisten Inger Arenander modererar den efterföljande debatten. Rättegångsspelet hålls den 30 juni, och kommer även att direktsändas på Advokatsamfundets webbplats.

Karin Flygare
Annons
Annons