search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Notiser Aktuellt

Prestationsångest belyses på föreläsning

Boka redan nu in torsdagen den 31 augusti för en unik föreläsning i Stockholm, med efterföljande mingel i Advokatsamfundets lokaler. Heidi Brown, professor i juridik vid Brooklyn Law School och författare till flera böcker om advokaters och juristers välbefinnande och problem, gästar då Engelska kyrkan och föreläser på temat ”Om perfektionism, prestationsångest, känslomässig intelligens och autenticitet hos advokater”.

Vid föreläsningen medverkar också arbetspsykologen Jens Näsström, som i närmare 20 år forskat om och handlett advokater. Föreläsningen följs av ett födelsedagsmingel med Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander, som fyller 50 år.

Mer information och anmälan på Advokatsamfundets webbplats.

Filuren berättar för barn om fängelset

Kriminalvårdens webbplats Insidan riktar sig till barn och unga som har en familjemedlem i fängelse. På sajten berättar och förklarar den lilla tecknade Filuren hur verkligheten för pappa, mamma, syskon eller någon annan familjemedlem ser ut i fängelse, häkte och frivård. Insidan har nu fått ett nytt utseende för att leva upp till kraven på tillgänglighet. Resultatet är ett nytt gränssnitt med stort fokus på film och en lekfull design. Via startsidan går det att navigera till undersidor om till exempel besök, olika sätt att hålla kontakt med familjemedlemmen och vad som händer en dag i fängelset. insidan.kriminalvarden.se

Petra Hedengran blev Årets bolagsjurist

Investors chefsjurist Petra Hedengran har utsetts till Årets bolagsjurist år 2023. I juryns motivering sägs bland annat: ”Årets Bolagsjurist är en ledare och chefsjurist som i sin yrkesgärning spelar en betydande roll dels för verksamheten i fråga, dels för det svenska näringslivet. Med klarsynthet, integritet och exceptionell juridisk skicklighet visar hon väg i en bredd av frågor med fokus på strategisk bolagsstyrning.”

Utmärkelsen offentliggjordes under en prisutdelning med finalister och Sveriges Bolagsjuristers medlemmar den 19 april. Bakom priset står Sveriges Bolagsjurister, Advokatfirman Vinge samt Affärsvärlden. Övriga finalister var Maria Hemberg, chefsjurist på Volvo Cars samt Malin Lönnqvist, chefsjurist på Kivra.

Baker McKenzie planterade träd

I samband med Earth Day den 22 april lät den internationella advokatfirman Baker McKenzie plantera ett träd för varje medarbetare på byrån. Totalt blev det 13 500 träd för alla anställda. Stockholmskontoret valde dessutom att plantera ytterligare ett träd per anställd, och enskilda advokater och annan personal kunde dessutom donera ännu mer. Trädplanteringen genomfördes i samarbete med The Canopy Project, som bedriver trädplantering över hela världen.

Annons
Annons