search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Kvinnliga jurister nätverkade i Göteborg

Nätverket Hilda fortsätter att inbjuda till föredrag och nätverkande i Göteborg. Nu satsar planeringsgruppen på att också hitta nya former för träffarna.

Hildaryluncher har arrangerats i Göteborg sedan 2006, och fortfarande är intresset stort. Vid den senaste lunchen i slutet av mars, gästades Hildary av styrelseproffset och tidigare advokaten Sabine Söndergaard, som talade om vikten av att våga.

Luncherna i Göteborg arrangeras av en planeringsgrupp om elva personer, såväl advokater och biträdande jurister som bolagsjurister och en paralegal. Att ta med bolags­jurister i nätverket är ett medvetet val, bolags­juristyrket är ett vanligt steg i karriären för många kvinnliga jurister.

Planeringsgruppen i Göteborg satsar nu utöver luncherna på att kunna erbjuda andra format för nätverkande, som mingelkvällar, speed-dating, paneldebatter och liknande. Just nu förbereds ett kommande kvällsevenemang på Morris advokatbyrå.

Träffarna i Göteborg planeras med utgångspunkt i nätverket Hildas programförklaring: att erbjuda ett nätverk för att stödja kvinnor i deras professionella utveckling inom advokatkåren och rättsväsendet med ett mål att skapa förutsättningar för kvinnor att utvecklas i respektive yrke och därmed öka antalet kvinnliga chefer och delägare. Nätverket Hilda skapades år 2006.

Vill du ha inbjudan till Hildary-träffarna i Göteborg? Anmäl dig till hilda@morrislaw.se, ­eller på Hildas webbplats.

Information från Karin Wallman Babić

Annons
Annons