search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Advokatbyrå tar hjälp av mikrober

Hur kan en advokatbyrå bidra till ökad hållbarhet och dessutom få en unik profilprodukt att dela ut till klienter och besökare? En egen kompostmaskin är advokatbyrån Landahls svar.

Sedan en tid komposterar advokatbyrån Landahl själva sitt matavfall. Avfallet omvandlas med hjälp av mikroberna i en hel­automatisk kompostmaskin till näringsrik jord på bara 24 timmar.

Idén att själva kompostera sitt matavfall föddes under en byråkonferens 2022 på temat Agenda 2030: De globala målen för hållbar utveckling – kopplade till Landahls mål och mening, berättar Liza Lindberg, ansvarig för IT, marknad och administration på byrån.

– Det är ett led i att mer konkret efterleva Landahls och kollegornas värderingar och engagemang. Det har blivit mycket populärt och vi har fått många positiva reaktioner. Det visar att vi på Landahl är en del av den samhällsutveckling vi ser i stort, säger Liza Lindberg.

Efter lite sökande hittade byrån kompostlösningen från företaget Office Recycling och satte igång. Resultatet av komposteringen, jord som fungerar utmärkt som växtnäring, packas i påsar och delas ut till klienter och andra intresserade.

Reaktionerna på den lite ovanliga profilprodukten har varit positiva, både bland besökare och på Linkedin.

– Vi har fått frågor från kollegor på stan om kompostmaskinen och hur den fungerar och naturligtvis förfrågningar om vi är nöjda med den och liknande, eftersom även andra är intresserade av att hitta en lösning till sina kontor, berättar Liza Lindberg.

Annons
Annons