search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Kontakterna lyfter arbetsdagarna

Biträdande juristen Anna Hämberg Barron trivs med tillvaron på Agenda advokatbyrå i Uppsala.

Har du någon advokatförebild?

 – Jag har inte någon särskild förebild utan skulle säga att jag inspireras på ett eller annat sätt av de flesta advokater jag har jobbat med. En bra advokat enligt mig är såklart kunnig och kompetent men tar sig också tid för sin klient genom att sätta sig in i dennes situation. Att vara social och lyhörd är också viktigt, liksom att ha integritet.

Vad är det bästa med din arbetsplats?

– Vår byrå strävar efter att ha en stark närvaro i Uppsalas näringsliv och det tycker jag är jätteroligt. Hos oss uppmuntras alla jurister, både yngre och äldre, att engagera sig i olika nätverk och att knyta kontakter, både med möjliga klienter och andra personer. Förutom trevliga kollegor och spännande arbetsuppgifter så är det något som verkligen lyfter arbetsdagarna.

Du är bland annat inriktad på miljörätt. Varför har du valt den inriktningen?

– Att jag började intressera mig för miljörätt var faktiskt en slump. Under mina utbytesstudier i England så visade det sig att det universitetet var specialiserat på miljörätt, så jag valde att läsa kurser på det temat. Att jag sen fastnade för miljörättsliga frågor hänger nog ihop med mitt intresse för samhällsutveckling. Miljörätten är ju ett slags verktyg för att styra samhället i ”rätt” riktning, och uppdraget för en jurist blir att se till att verktyget används på rätt sätt. Det är ett roligt och viktigt uppdrag!