search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Fördomarna om advokatbyrån kom på skam

Ludwig Bergwall arbetar med att hjälpa advokatbyrån att utvecklas digitalt. Som digital advisor på Cederquist har han bland annat skapat en TV-studio på byrån.

Vad gör en digital advisor?

– Rollen är väldigt bred och skiljer sig nog mellan olika företag. För min del innebär det att hjälpa organisationen att utvecklas digitalt. Det gäller allt ifrån vilka skärmar vi ska använda till att hitta och implementera nya interna och externa system och verktyg. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad i en föränderlig teknisk värld.

Vilken är din roll på byrån?

– Min roll är att lyssna in och se behov och utmaningar som verksamheten möter i en arbetsmiljö som förändras snabbt. Jag agerar som en brygga mellan IT-avdelningen och advokaterna för att vi tillsammans ska hitta en lösning som underlättar det dagliga arbetet. Ett av mina första uppdrag var att ta fram en lösning för webbinarier och inspelningar. I dag har det utvecklats till en fullskalig ”tv-studio” som vi både spelar in i och sänder live från ut till våra kunder.

Hur kom du in på detta område?

– Jag har alltid varit serviceinriktad, intresserad av teknik och upplevelser och motiverats av problemlösning. Tidigare har jag arbetat som produktionsledare inom event och rest mycket i jobbet. Att arbeta med teknik och digitalisering blev ett naturligt nästa steg där jag kunde fortsätta arbeta med problemlösning och upplevelser men med färre resdagar.

Vad är speciellt med att arbeta på en advokatbyrå?

– När jag blev erbjuden tjänsten på Cederquist hade jag mina fördomar om advokatbyråer och var osäker på om det var rätt ställe för mig. Jag trodde att det skulle vara stelt, tråkigt och att alla skickade fax. Där hade jag helt fel – Cederquist är en social byrå i framkant som satsar mycket på digitalisering och att testa nya lösningar.