search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Julen är givandets tid

Juletider är gåvotider. Utöver sitt vanliga pro bono-arbete passade många advokatbyråer inför julen på att ge stöd till olika initiativ för utsatta människor världen över. Här är ett axplock av julgåvor.

Delphi meddelade i sociala medier att byrån skänkt en julgåva till Stockholms Stadsmission som ger akut hjälp och långsiktigt stöd till människor som lever i utsatthet. ”I år hoppas de kunna erbjuda 450 barn och föräldrar som lever i fattigdom ett julfirande i gemenskap med julmat och festliga aktiviteter”, skriver Delphi om Stockholms Stadsmission. Advokatbyrån Morris riktade sin julgåva till Alla Kvinnors Hus initiativ Alla kvinnors ljus.

Mannheimer Swartling lämnade inför julen stöd till stadsmissionerna i Skåne, Göteborg och Stockholm. Foyen riktade också sitt stöd till stadsmissionerna. Även Lindahl hade stadmissionen på sin julklappslista, tillsammans med bland annat Aktiv skola och Röda Korset Ukraina. Lindahl skänkte också en gemensam julgåva till Amnestyinsamlingen Lawyers for Iran, som stödjer frihets- och kvinnokampen i Iran.

Storbyrån Vinge gav i år sin julgåva till Rädda Barnen, medan Wistrand lämnade ett bidrag till Hand in Hands ”viktiga arbete med att utrota fattigdom genom entreprenörskap”.

Setterwalls tänkte inför julen på krigets Ukraina, och skänkte en gåva till de drabbade barnen och familjerna i Ukraina via UNHCR. ”Vi stöttar deras viktiga arbete med skydd, tak över huvudet och andra förnödenheter till människor på flykt” skrev byrån.

Också MAQS tänkte inför julen särskilt på krigets offer och skänkte sin julgåva till OperationAid som arbetar för att hjälpa människor i Ukraina med förnödenheter och medicinsk utrustning.

Stockholmsbyrån Synch gick handgripligt till väga och ordnade en egen tomteverkstad på kontoret, där medarbetarna slog in julklappar. Klapparna överlämnades sedan till Hedvig Eleonora församling som fördelade dem till barn i församlingen som kunde behöva en julklapp.

Roschier tänkte inför julen så som många andra på barn som behöver särskild uppmuntran. Byrån gav gåvor till organisationerna Lastenklinikoiden Kummit i Finland och Barncancerfonden i Sverige. Krigsjulen 2022 fick också Beredskapslyftet hjälp i arbetet med att skapa aktivitetscentrum för ukrainska flyktingbarn i Stockholm och Helsingfors.