search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Medierna

Grundlagsändring kritiserades hårt

Den 16 november röstade riksdagen för andra gången om den nya lagen om utlandsspioneri. Som väntat antogs förslagen. Inför omröstningen höjdes många röster, framför allt mot de planerade ändringarna av tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen.

I debatten märktes främst publicister och journalister, men även framstående jurister uttalade sig. Redan i januari beskrev den pensionerade advokaten Ingemar Folke tillsammans med journalisten Nils Funcke i ett debattinlägg i Dagens Juridik lagförslaget som ”ett tydligt exempel på en bra-att-ha-lag, inte en genomtänkt och välavvägd grundlagsändring”.

Den 15 november konstaterade professor Mårten Schultz i Svenska Dagbladet att det fanns skäl att lyssna på kritiken mot lagförslaget. Även Svenska avdelningen av Internationella Juristkommissionen (ICJ) kritiserade i ett upprop, omskrivet i många av landets tidningar, den planerade grundlagsändringen.

Roschier poddar om advokatlivet

Hur är det att arbeta på en affärs­juridisk advokatbyrå? Ett sätt att ta reda på det är att lyssna på poddcasten ”A cup of”. I podden bjuder Roschier Advokatbyrå in bland andra jurister, juridikstudenter och rekryteringsexperter som alla ger sina bilder av arbetet på en advokatbyrå.

Annons
Annons