search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Medierna

Tom Knutson blev Årets redaktör

Advokatens chefredaktör har av Journalistförbundets frilansklubb, Frilans riks, utsetts till Årets redaktör 2022. Utmärkelsen utdelas varje år till en redaktör som ”är ett föredöme som uppdragsgivare”.

Juryns motivering: ”Tom Knutson är alltid tydlig med vad han vill ha. Han skriver tydliga välformulerade briefer och är mån om att vara ett konstruktivt bollplank under processen…//…En av hans frilansare sammanfattar Tom som den mest kompletta redaktören hen jobbat med. Han är med andra ord väl värd utmärkelsen!”

”Vi blundar inte för de oetiska advokaterna”

Advokatsamfundets ordförande Eva-Maj Mühlenbock avslutade den 28 mars en debatt i Aftonbladet om etiken i advokatkåren. Eva-Maj Mühlenbock bemötte åklagaren och debattören Paulina Brandberg, som i ett debattinlägg hävdade att Advokatsamfundet förminskar problemet med oetiska advokater och föreslagit att samfundet borde inrätta en ”välfungerande utredningsfunktion”.

Eva-Maj Mühlenbock förklarade att Advokatsamfundet fortsätter sitt proaktiva arbete och agerar mot de advokater som uppträder oetiskt, och konstaterade att ”[o]initierade inlägg från offentliga debattörer hjälper inte det arbetet.”

Annons
Annons
Annons