search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Notiser Aktuellt

Allt om 2021 i digital verksamhetsberättelse

Alla som vill ha en samlad bild av Advokatsamfundets verksamhet under förra året kan nu få det, i den nyligen färdigställda verksamhetsberättelsen för 2021. Verksamhetsberättelsen är i år enbart digital, och finns att läsa i form av ett pdf-dokument på Advokatsamfundets webbplats.

Verksamhetsberättelsen innehåller också en länk till en kort film där generalsekreterare Mia Edwall Insulander bland annat talar om situationen i Ukraina och berättar om några viktiga saker som Advokatsamfundet har gjort under året.

Du hittar verksamhetsberättelsen på www.advokatsamfundet.se.

Maria-Pia Hope blev Årets chef

Maria-Pia Hope, managing partner på Vinge, har utsetts till Årets chef av tidningen Chef. Utmärkelsen delades ut i samband med evenemanget Chef, och syftar till att lyfta goda exempel bland Sveriges chefer.

Nya uppdrag och utmärkelser

Ylva Hult Palmryd har utsetts till ny delägare på Baker McKenzie.

Charlotte Levin är ny del­ägare på Lindahl, med placering i Stockholm, där hon kommer att ingå i M&A Corporate med fokus på och ansvar för Public M&A.

Carl-Henrik Ehrenkrona har tilldelats von Materns premium av juridiska fakulteten vid Uppsala universitet. Carl-Henrik är före detta rättschef i UD och hedras för sitt författarskap med viktiga bidrag grundade i praktisk erfarenhet av arbetet med Europarätten och global internationell rätt.

Regeringen har utnämnt Martin Persson till chefsrådman vid Helsingborgs tingsrätt.

Regeringen har den 17 mars 2022 utnämnt Lars Wallinder, Mikael Swahn, Maria Hölcke, Mirja Högström och Christer Lundh att vara hovrättsråd tillika vice ordförande i Svea hovrätt.

Regeringen har utnämnt ­Mikael Forsgren till lagman vid Umeå tingsrätt. l Daniella Waldfogel har utsetts till ny vice vd för Stockholms Handelskammare.

Annons
Annons