search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Elitlöpare rivstartar som partner

Helena Bjälkemo har återinträtt i Advokatsamfundet efter sex år. Efter att ha varit chefsjurist på bolag har hon gått direkt in som partner på AG Advokat, med inriktning på kommersiell hyresrätt. Dessutom tränar hon på elitnivå.

Vilka idrotter ägnar du dig åt?

– Jag tävlar i löpning och swimrun. Jag har alltid sprungit. Hade ett litet uppehåll från tävlandet under studietiden. Sedan min andra graviditet har jag satsat lite hårdare igen. 

Vad är swimrun?

– I swimrun växlar man mellan löpning och simning flertalet gånger under ett och samma lopp, iklädd både våtdräkt och skor. Simningen sker i öppet vatten och löpningen i terräng. Det är riktigt tufft. Bra dagar tävlar man med naturen men ibland utsätter den en verkligen för prövningar.

Hur mycket tränar du?

– Jag tränar alla dagar, ibland två pass. Det blir ca 10 mil i veckan. Har jag löpvila simmar jag eller kör styrka.

Vad betyder träningen för dig?

– Träningen är ett måste. Ett bra komplement till arbetet. Det är min ventil. Jag bearbetar dagens händelser under mina pass.  Låter tankarna få strömma fritt utan styrning. Det förebygger stress, gör att jag orkar mer och klarar av mina vardagsbestyr bättre. Sen är det ju numera bevisat att konditionsträning ger ökad intellektuell kapacitet 

Hur hinner du få ihop kvalificerat arbete och familjeliv med krävande träning?

– Prioritering, planering och ett väldigt pusslande. Jag tar hand om min tid. Försöker skapa en hållbar struktur för att kunna frigöra tid till det som skapar resultat. Sätter upp regler för när jag är nåbar och när jag behöver stänga ner för att komma in i ett flow eller ge plats för återhämtning 

Gör träningen dig till en bättre advokat?

– Jag hoppas det. En bättre och effektivare medmänniska i alla fall.

Annons
Annons