search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
Nr 9 2020 Årgång 86
Nr 9 2020 Årgång 86

Fokus

Tidiga förhör skapar konflikt i Rättssverige

”Straffprocessen behöver moderniseras och effektiviseras.” Så har det låtit från poliser, åklagare och politiker i medierna under hösten. Trots hårt motstånd från advokaterna, som varnar för försämrad rättssäkerhet, planerar regeringen för ett förslag om att låta tidiga förhör användas inför domstolen. Tidskriften Advokaten har tittat närmare på en polariserad debatt kring processrättens grundprinciper.

Läs mer

Ledare

Etiken är viktigare än någonsin

Min svärfar Nils Edwall var en mycket bestämd man av den ”gamla skolan”. Född redan 1918 var han i åttioårsåldern när... Läs mer

Gästkrönika

Dags att genomlysa leverantörskedjorna

EU-kommissionens beslut om ny lagstiftning som kräver att företag respekterar mänskliga rättigheter och miljön kommer... Läs mer

Nyheter

Ny hearing planeras

Advokatsamfundets arbete mot sexuella trakasserier och för jämställdhet fortsätter. På agendan står bland annat en... Läs mer
Visa fler nyheter
Nyhetsreportage
Annons
Annons Annons

Praktisk juridik

Fokus

P.S. Chefredaktören har ordet

Redaktionsrådet är åter igång

Ju fler kockar desto sämre soppa. Stämmer förmodligen i många kök. Fast inte i tidningsmakeri. Här passar slagdängan ”Ju fler vi är tillsammans, ju gladare vi bli” bättre.

I varje utgåva av tidskriften har fler bidragit än vad man man kanske tänker på. Allt från redaktionen och ansvarige utgivare, samfundets ordförande, vår skicklige layoutare Magnus Ekberg, noggranna korrekturläsare Åsa Holmér, fotografer, alla intervjupersoner, till de externa skribenterna; i denna utgåva medverkar Parul Sharma, Ylva Kassander, Björn Rosengren samt Ulf Storm. Just alla skribenter som skriver i varje utgåva bidrar till att öka värdet och kvaliteten i tidskriften Advokaten.

Och efter flera års uppehåll har vi äntligen åter ett redaktionsråd. Nyligen hade rådet sitt första möte. Digitalt så klart. Trots det blev det ett möte fyllt av kreativa tankar, spännande uppslag och kloka tankar.

Att dessutom så många av er läsare är entusiastiska och återkommande hör av er om stort och smått gör det svårt att vara annat än optimist inför framtiden och tidskriften Advokatens fortsatta utveckling. så, stort tack till alla som på olika sätt bidragit till tidskriften Advokaten i år. Och stort tack till alla våra läsare.

God jul och gott nytt år!
önskar redaktionen

Tom Knutson
Chefredaktör