search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Notiser bransch

Mannheimer Swartling i Göteborg byter lokaler

Nybyggda Våghuset på Masthuggskajen blir advokatbyrån Mannheimer Swartlings nya adress i Göteborg. Byrån har tecknat hyresavtal med NCC, som bygger huset, och kommer att husera på de tre översta våningarna, totalt cirka 3 000 kvadratmeter, med utlovad milsvid utsikt över Göteborg. Mannheimer Swartling tillträder sitt nya kontor vid årsskiftet 2022–2023.

Vinge prisades för jämställdhet

Vid European Women in Business Law Awards i september utsågs Vinge för åttonde gången till “Bästa nordiska affärsjuridiska byrå för kvinnor”. European Women in Business Law Awards (WIBLA) delas ut till de byråer som, baserat på undersökningar och nomineringar, är de bästa byråer för kvinnor att verka i och som lyckas bäst med sitt jämställdhetsarbete.

Cederquist och Ulrika Borg fick Justitiapris

Årets Justitiapris till den affärsjuridiska advokatbyrå som bäst jobbar med jämställdhet gick, för andra året i rad, till Cederquist. Enligt motiveringen är byrån ”den som presterat bäst när det kommer till balans, dvs. hur könsfördelningen på byrån ser ut i allmänhet och bland delägare och styrelseledamöter i synnerhet”. Cederquist arbetar också för ett mer jämställt uttag av föräldraledighet. 

Priset Årets Justitia gick i år till brottmålsadvokat Ulrika Borg på den helt kvinnliga advokatbyrån  Krim advokater. I motiveringen sägs bland annat att Borg inte är ”rädd för att ta i de obekväma frågorna och brinner för att sprida sin kunskap vidare. Hon förespråkar vikten av jämställda relationer på hemmaplan och uppmärksammar problemet med att kvinnliga jurister väljs bort som delägare om de inte har det.”

Annons
Annons