search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyhetsreportage

Christian pluggar till paralegal

Christian Loberg valde bort it-branschen för att läsa till paralegal.

Christian Loberg, från Västerhaninge söder om Stockholm, har arbetat inom it-branschen. Men han kände att han ville göra något annat och tyckte att juridik verkade roligt. Han sökte därför till den tvååriga yrkesutbildningen för paralegals på Påhlmans i Stockholm. Han är nu i slutet av första året. Egentligen skulle han varit ute på praktik på en advokatbyrå, men på grund av coronapandemin har det inte gått. I stället får han göra praktiska övningar digitalt från hemmet under ledning av sina lärare. Christian tycker att utbildningen är mycket givande.

– Det är visserligen väldigt mycket som vi ska lära oss, fast det är roligt, säger han och fortsätter:

– Mycket av utbildningen handlar om svenska språket, så man måste tycka om att skriva.

Det är även bra om man gillar att läsa och tycker om språk, vilket han gör. Studierna kräver att man har ett stort eget ansvar och det är även bra om man tycker om och har en förståelse för juridiska frågeställningar, anser han. Christian konstaterar att männen är i minoritet på utbildningen, men det är inte något som han i övrigt reflekterat över.

I framtiden ser Christian fram mot att efter sin examen arbeta tre–fyra år. Om han tycker att arbetet är stimulerande och utvecklande planerar han sedan att läsa in en jur. kand.-examen på universitetet.

Tom Knutson

Annons
Annons