search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Samfundsfrågor

Sommarvistelse ledde till byråjobb i New York

Advokat Nafsika Karavida återinträdde i Sveriges advokatsamfund den 23 januari efter två år i annan verksamhet. Hon arbetar som associate på advokatbyrån Reavis Page Jump i New York.

Hur kommer det sig att du återvänder till advokatyrket?

– För två år sedan bestämde jag mig för att studera juridik i USA, så att jag kunde kvalificera mig som advokat här. Jag arbetade då som korruptionsutredare på EY och tänkte att jag eventuellt skulle fortsätta med det i USA i framtiden. Jag sökte till några välrenommerade universitet och blev antagen till de flesta. Jag valde New York University School of Law för dess höga ranking generellt och särskilt inom internationell rätt. När jag var klar med studierna tog jag New York bar exam och började arbeta på Reavis Page Jump LLP. Byrån har kopplingar till Sverige genom att vi har en del svenska klienter och två av delägarna har familj i Sverige. Vår managing partner har dessutom studerat vid både Uppsala och Lunds universitet och arbetat på Setterwalls.

Vad har du för koppling till New York?

– Jag åkte till Stonington, Connecticut för 14 år sedan för att ta hand om min brors gudfars barn över sommaren. Han presenterade mig för Helen D. ”Heidi” Reavis, managing partner på Reavis Page Jump. Jag tillbringade några helger i New York och frågade om jag kunde komma över till byrån och assistera henne. Hon gav mig ett ärende. Det är ingen överdrift att säga att jag gjorde det mesta av det, och nästa sommar blev jag erbjuden ett internship på byrån. Sedan dess har jag tillbringat mycket tid i New York och med tiden gjort det till mitt hem (eller ett av dem).

Annons
Annons