search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Medierna

Mia Edwall Insulander i lördagsintervju och nyheter

Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander var gäst i Ekots lördagsintervju i Sveriges Radio P1 den 8 februari. Hon svarade på frågor bland annat om regeringens 34-punktsprogram för åtgärder mot gängkriminaliteten och den personliga integriteten, om advokatetik och om dialogen mellan rättsväsendets aktörer samt om jämställdhet på advokatbyråerna.

Den 18 februari medverkade generalsekreterare Mia Edwall Insulander i såväl Sveriges Radios Ekot som i SVT:s Rapport för att kommentera den föreslagna nya lagen om hemlig dataavläsning. Mia Edwall Insulander pekade på att förslaget är allt för långtgående.

– Vi har rätt till ett privatliv, att vara fredade från statens kontroll. Man ska inte glömma att det här inkräktar på det, sa hon i Ekot.

Intervju med Thomas Olsson – ”den ständige outsidern”

Advokat Thomas Olsson intervjuades den 16 februari av journalisten Martin Wicklin i SR-programmet Söndagsintervjun. Thomas Olsson fick bland annat berätta om varför han pro bono tar sig an fall som ingen annan bryr sig om. Han avslöjar också att polisen en gång ringt på, sedan de fått uppgifter om att Olsson skulle vara den så kallade Lasermannen. 

Annons
Annons