search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Juridik blir till musik

Affärsjuridik är en konstform alltför få har möjlighet att ta del av. Det anser i alla fall advokatfirman Vinge, som har skapat ett AI-drivet, självspelande piano som gör musik av juridisk text.

För att ge ett nytt perspektiv på den bredd och skönhet som ryms inom affärsjuridiken har Vinge skapat en installation, en artificiell intelligens som översätter resultatet av arbetet till musik. Valfri juridisk text matas in i maskinen, som i realtid skapar en unik musikalisk komposition.

AI:n är framtagen i samarbete med industridesignern och musikern Axel Bluhme samt upplärd och coachad av musikaliskt lagda Vingemedarbetare.

– Med vårt AI-drivna piano vill vi illustrera bredden och precisionen i det vi gör på Vinge. Vi är en fullservicebyrå som verkar inom samtliga affärsjuridiska genrer. Nu kan vi äntligen höra alla de klanger verksamheten rymmer. Vi ser affärsjuridiken som vår egen konstform, och hos oss får alla spela sin egen melodi., säger Fredrik Dahl, HR-ansvarig delägare, i ett pressmeddelande.

Se instrumentet i full aktion, lyssna på ett urval av avtal och läs mer på vinge.se/career.

Annons
Annons