search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Anne Ramberg firades av hundratals gäster

Närmare 350 personer från advokatkåren, rättsväsendet, förvaltningen, politiken, akademien och medierna samlades den 26 augusti i Advokatsamfundets hus och trädgård på Laboratoriegatan för att fira ett avgående födelsedagsbarn.

I centrum för firandet stod avgående generalsekreterare Anne Ramberg som fyllde år, och dessutom passade på att tacka för sig.

Bland gästerna fanns inrikesminister Mikael Damberg, justitieminister Morgan Johansson, förre undergeneralsekreteraren och rättschefen i FN ambassadör Hans Corell, hovrättspresidenten Anders Perklev och två tidigare justitieministrar, Thomas Bodström och Beatrice Ask. En hel rad av tidigare ordförande i Advokatsamfundet var också på plats för att fira Anne Ramberg.

Vid mottagningen överräckte Mika Ilveskero, justitieråd i Finlands högsta domstol och tidigare ordförande i Finlands advokatförbund, Finlands högsta domstols medalj till Anne Ramberg ”som bevis på högaktning för det mångåriga arbete hon utfört för det nordiska advokatväsendet och de internationella mänskliga rättigheterna”.

Advokat Claes Borgström berömde i ett kort tal Anne Ramberg för hennes insats under de gångna åren.

– Jag ska inte säga att du satt advokaterna på kartan, för där fanns vi förut, men du har lyft fram en sida av advokatrollen som inte alltid kommer fram: advokatens ansvar för rättssamhället som helhet. Det har du fått fram med ditt starka rättspatos, sa han bland annat.

Annons
Annons