search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Rakelkonferensen

Unik skrift om Hilda överlämnades till Anne Ramberg

Rakelkonferensen avslutades med en överraskning för både intervjupersonen och publiken, när Advokatsamfundets chefsjurist Maria Billing delade ut nätverket Hildas nyproducerade verksamhetsberättelse över de år som gått sedan starten år 2006.

– Det var du som tog initiativet till Hilda, och när du nu lämnar generalsekreterarposten finns det därför anledning att summera Hildas 13 första år, sa Maria Billing till Anne Ramberg.

Maria Billing beskrev skriften som ”imponerande läsning om ett imponerande projekt” och lämnade över den med orden ”äras den som äras bör”, vilket också utgör den första rubriken i Hildaskriften.

Anne Ramberg blev både rörd och överraskad och tackade alla dem som blivit kära vänner inom nätverket.

– Det har varit tuffa bandage ibland, men det har gått bra för att jag har känt stödet från er Hildor, sa hon, och avtackades med stående ovationer från publiken.

Den nyproducerade verksamhetsberättelsen visades för första gången upp under årets Rakelkonferens. Skriften har producerats av tidskriften Advokatens redaktion på initiativ av Maria Billing samt med stöd av en redaktionskommitté av storhildor.

Skriften presenterar Hildas historia och olika projekt i ord och bild. Den innehåller också en rad nyskrivna krönikor författade av medlemmar i Hilda och Ruben, samt intervjuer med flera deltagare i Hildas olika projekt.

Skriften finns att laddas ner eller läsas på Hildas webbplats, https://www.advokatsamfundet.se/hilda/.

Tom Knutson, Ulrika Öster

Annons
Annons