search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Notiser bransch

Nya uppdrag och anslag

  • Rebecca Thorburn Stern, docent i folkrätt vid Uppsalas juridiska fakultet, Pernilla Leviner, docent i offentlig rätt, Stockholms universitet, samt universitetslektorn Aoife Daly vid University of Liverpool får medel från Ragnar Söderbergs stiftelse för projekt om diskriminering av barn. Projekttiden är 2020–2022 och projektet är placerat på Barnrättscentrum/Juridiska institutionen vid Stockholms universitet.
  • Moa Lidén, jur. dr vid juridiska institutionen i Uppsala, får Ragnar Söderberg postdoctoral fellow in law under två år. Anslaget omfattar nära 1 900 000 kronor, och ska användas till forskningsprojektet ”Bevisning i brottmål – tillförlitlighet och påverkbarhet”.

 

Johan Eriksson blev hedersdoktor

Stockholms universitet utsåg i april advokat Johan Eriksson till hedersdoktor. Johan Eriksson är brottmålsadvokat, och har under ett antal år utsetts till ”advokaternas advokat” – den advokat som medlemmar i kåren själva skulle vilja bli försvarade av.

Enligt Stockholms universitet har Johan Eriksson ”i många år, bland annat i samband med uppdrag som försvarare i medialt uppmärksammade och känsliga mål, för allmänheten på ett klart och inkännande sätt förklarat och försvarat juridikens många gånger komplicerade villkor: det möjliga, det inte möjliga”. Han beskrivs som ”en ambassadör för brobyggande mellan juridikens praktiska och akademiska sidor, med regelbunden kontakt med universitetsvärlden”.

DLA Piper padelsegrare

Tidernas första jurist-SM i padel avgjordes den 5 april 2019 i PDL Center i Frihamnen, Stockholm. Bland tjugo deltagande lag vann till slut i A-slutspelet DLA Piper, med spelarna Alicia Ehn och Adam Tideman. Segrarna valde att vinstsumman på 10 000 kronor skulle gå till Bris. I B-slutspelet vann Systembolaget/Time Advokatbyrå, företrädda av Titti Wigren och Jonas Forzelius som även de valt att skänka vinstsumman, på 2 600 kronor, till BRIS.

Juristprogrammet fortsatt populärast

Juristprogrammet vid Stockholms universitet är fortsatt Sveriges mest sökta utbildning med totalt 5 946 sökande inför höstterminen. Även juristprogrammen i Uppsala, Lund och Göteborg är mycket populära och kommer på andra till fjärde plats bland de mest sökta programmen.

Advokatgolfen i år på Vidbynäs

Den 27–28 september spelas advokat-SM i golf, i år på Vidbynäs 18-hålsbana i Nykvarn. Tävlingen instiftades år 1969 och har spelats varje år sedan dess på olika banor runtom i Sverige.

SM spelas på fredagseftermiddagen, och följs av festmiddag. På lördagens förmiddag spelas 18 hål, med poängbogey i huvudtävlingen och därtill en scratchtävling. Medföljande golfare kan delta i en odyltävling.

Tävlingsledare är Stig Sahlström och Leif Gustafsson. För mer information, använd e-postadressen golf@hamilton.se.

Tidningen Nämndemannen har fått nya kläder

Tidningen Nämndemannen, utgiven av Nämndemännens riksförbund, har i och med årets första utgåva fått ny form och nytt fräscht utseende.

Nya uppdrag

  • Advokat Tomas Åhlén har utnämnts till rådman i Hudiksvalls tingsrätt.
  • Lars Thunberg är ny managing partner vid Wistrands advokatbyrås Göteborgskontor. Han ersatte den 1 april Martin Wedén, som haft posten i nio år.
  • Anna Palmérus är ny managing partner vid advokatfirman Vinges Göteborgskontor. Hon ersätter Charlotte Forssander.
  • Annelie von Dahn har utsetts till ny HR-chef vid Foyen Advokatfirma. Hon var tidigare verksam som HR-chef vid Landshypotek Bank.
  • Mats Eriksson och Magnus Oskarsson har utsetts till delägare i DLA Piper. Mats Eriksson är verksam i advokatfirmans fastighetsgrupp, och Magnus Oskarsson i bolagsrättsgruppen.
Annons
Annons
Annons
Annons