search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Notiser bransch

Advokatkurs i Falkenberg blev mycket uppskattad

Under vecka 9 var det premiär för delkurs 1 av de obligatoriska advokatkurserna utanför Stockholm. Kursen genomfördes på Falkenbergs strandbad. Kursledare var advokaterna Stefan Ruben och Anna Steén.

Premiäromgången blev mycket uppskattad. Under hösten hålls ytterligare advokatkurser i Falkenberg och även på Ystads saltsjöbad. Även meriterande kurser kommer att erbjudas utanför storstäderna.

Glimstedt ny bransch­partner till BK Häcken

Advokatfirman Glimstedt i Göteborg är ny officiell branschpartner till BK Häcken. Enligt de båda parterna ska samarbetet präglas av energi och engagemang.

– Det ska bli oerhört spännande att gå in i ett partnerskap med BK Häcken, som delar våra värderingar kring socialt ansvarstagande, talangutveckling och laganda, säger Jakob Nortoft, delägare på Glimstedt i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Nytt tingshus i Hudiksvall

Nu är Hudiksvall ett steg närmare en ny domstolsbyggnad, sedan Domstolsverket tecknat avtal med fastighetsägaren. Tingshuset placeras i kvarteret Smedjan 5, och kommer därmed att ligga nära polishuset. Byggstarten är planerad till våren 2020.

Hudiksvalls tingsrätt är i dag inrymd i en jugendbyggnad från 1909, som inte uppfyller dagens krav på säkerhet och tillgänglighet. Inte heller räcker den till för domstolens behov av förhandlingssalar och mötesrum för parter och andra aktörer som verkar i tingsrätten.

Avslutning för årets Ruben

Den 18 mars 2019 samlades deltagarna i 2018/19 års upplaga av mentorprogrammet Ruben för en gemensam avslutningsträff. 2018/19 års upplaga är den sjunde omgången av programmet, och nu har 340 unga jurister deltagit som adepter i programmet sedan starten 2011.

Mentorprogrammet, som denna omgång har hållits i en något modifierad form, har haft temat Jämställdhet och god arbetsmiljö. Programmet har bestått av två mentorgrupper med åtta adepter vardera.

Mannheimer Swartling lockar juriststudenter

För andra året i rad utsågs advokatbyrån Mannheimer Swartling i den årliga studentundersökningen Företagsbarometern till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare inom den juridiska sektorn.

– Det är enormt glädjande att landets juriststudenter har utnämnt oss till den mest attraktiva arbetsgivaren alla kategorier. Som kunskapsföretag är förstås våra anställda vårt allt och studenterna vår framtid, så vi är såklart oerhört glada och stolta över utmärkelsen, säger Jan Dernestam, managing partner på Mannheimer Swartling, i ett pressmeddelande.

Över 25 000 studenter från landets universitet och högskolor har deltagit i undersökningen, som genomförs av Universum.

Tredjedel kvinnor bland Linklaters nya delägare

Den internationella advokatbyrån Linklaters har utsett 33 nya delägare runt hela världen.

11 av dessa, alltså en tredjedel, är kvinnor. Byråns uppsatta mål är att 30 procent av alla nya delägare ska vara kvinnor. Huvuddelen av de nya delägarna finns utanför Storbritannien.

Advokat-SM i fotboll

Årets Advokat-SM i fotboll spelas den 30 augusti. Enligt arrangörerna har inbjudan gått ut till de byråer som har förtur, och intresset har varit rekordstort.

DLA Piper rådgivare till skid-VM i Åre

Advokatfirma DLA Piper utsågs till exklusiv legal rådgivare för alpina skid-VM i Åre 2019. Samarbetet är en del av DLA Pipers satsning på sport- och eventjuridik, där advokatfirman har en särskild sport- och eventavdelning.

– Vi har de senaste åren haft siktet inställt på att tydligare profilera vår sport- och eventkompetens. Det är ett område som växer och där vi kan erbjuda stor erfarenhet och kvalificerad rådgivning, det känns därför helt naturligt att vi bistår Åre 2019 AB, säger Erik Selander, partner och ansvarig för uppdraget i ett pressmeddelande.

Nya uppdrag och priser

  • Anders Hagsgård har utnämnts till hovrättspresident i Hovrätten för Västra Sverige. Hagsgård är sedan 2015 lagman vid Förvaltningsrätten i Göteborg. Dessförinnan arbetade han som lagman vid Alingsås tingsrätt och som chefsrådman vid Länsrätten i Göteborg. Han har även erfarenhet av arbete som hovrättsråd i Hovrätten för Västra Sverige, och har varit särskild utredare i ett antal statliga utredningar. Han tillträder som hovrättspresident den 1 juni 2019.
  • Jur. dr Stojan Arnestål, Sofia Ljungblad och Kerstin Lagercrantz har börjat på advokatfirman Vinge. De tre ska förstärka byråns immaterialrättsgrupp.
  • Sophia Lagerholm är nybliven head of digital & innovation på advokatfirman Delphi.
  • Helena Strömbeck Karlsson och Per Håkansson är nya delägare i advokatfirman Wåhlin. Även advokat Katrin Berglund är ny medarbetare på byrån.
  • Camilla Alm-Eriksson är ny delägare i Ramberg Advokater.
  • Elisabeth Werner har tillträtt som counsel på advokatfirman Delphi. Hon kommer närmast från en roll som bolagsjurist på Skanska.
  • Martin Wiklundh är ny del­ägare i Fylgia.
  • Nicolina Hallerby, Caroline Olausson och Alexandra Jaktelius Ferm är alla nya delägare i advokatbyrån ­Wesslau Söderqvist.
  • Erik Wennerström, tillträdande svensk domare vid Europadomstolen, har tilldelats 2018 års von Matern-premium av juridiska fakulteten vid Uppsala universitet. Han får utmärkelsen för sitt omfattande och högkvalitativa författarskap om Europa och rättsstaten.
Annons
Annons