search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Samfundsfrågor

”Den allvarsamma leken har jag läst många gånger”

Advokat Lena Frånstedt Lofalk, delägare i och en av medgrundarna till Kanter Advokatbyrå samt tidigare ordförande i Advokatsamfundets disciplinnämnd, minns flera starka läsupplevelser.

Hinner du läsa något på fritiden och vad ligger i så fall på ditt nattduksbord?

– Ja, jag läser en hel del på fritiden även om det periodvis kan bli lite mindre vilket normalt sammanfaller med att det är mer att göra på jobbet. Jag har ofta flera böcker på gång samtidigt och ibland går jag tillbaka och läser om hela eller delar av en bok som jag fäst mig vid extra mycket. Så just nu ligger det alltså flera böcker på nattduksbordet: Ett år av magiskt tänkande av Joan Didion, Allt om Karl den tolfte av Håkan Strömberg och Karl Ove Knausgårds Min kamp, del II (men den gör jag uppehåll i gång på gång för att pusta ut med något annat).

Vilken är din starkaste läsupplevelse i livet?

– Det är några böcker som verkligen dröjt sig kvar som starka läsupplevelser. Två av dem är Ingrid Carlbergs berättelse om Raoul Wallenberg: ”Det står ett rum här och väntar på dig …”, och Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken. Boken om Raoul Wallenberg är en tegelsten (eller två) och jag trodde inte jag skulle orka igenom den. Men jag var fast från första sidan. Och Den allvarsamma leken har jag läst många gånger.

Vilken bok skulle du köpa till en god vän just nu?

– Det beror förstås på vem mottagaren skulle vara. Men i dagsläget händer så mycket som vi behöver kunskap om. Därför är ett starkt kort I guds namn av Eli Göndör, som jag själv fick i födelsedagspresent nu i januari. Jag har inte läst den än men den har kommit långt fram i kön nu.

Annons
Annons