search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Notiser världen

Ny generalsekreterare i danska advokatsamfundet
Tidigare advokaten Andrew Hjuler Crichton blir ny generalsekreterare i Danmarks advokatsamfund. Andrew Hjuler Crichton arbetar för närvarande i det danska näringsdepartementet, men har tidigare varit advokat. Han tillträder posten som generalsekreterare den 1 mars 2019, och efterträder Torben Jensen som den 1 januari övergick till ett uppdrag som vicedirektör i Folketinget.

IBAHRI-kritik mot fängslad advokat
I ett gemensamt brev i slutet av januari till Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan fördömde Anne Ramberg och Michael Kirby, ordförande i International Bar Associations Human Rights Institute (IBAHRI), tillsammans med Antitortyr-initiativets vd Juan E. Méndez, domen mot den kända turkiska människorättsaktivisten dr Şebnem Korur Fincancı.

Şebnem Korur Fincancı är ordförande i organisationen Turkiets stiftelse för mänskliga rättigheter och dömdes i december till två år och sex månaders fängelse av en turkisk domstol, sedan hon tillsammans med en stor grupp akademiker kritiserat de turkiska säkerhetsstyrkornas övergrepp mot medlemmar av Kurdistans arbetarparti (PKK).

Löneskillnader i England kartlagda
Lönegapet mellan män och kvinnor vid advokatbyråer och juristbyråer (så kallade ABS) var under 2018 i genomsnitt 12,7 procent. Medianskillnaden mellan män och kvinnor var nio procent. Den juridiska branschen hade därmed ett mindre lönegap än arbetsmarknaden i England och Wales i helhet. Det visar årets rapport som publicerats av The Law Society Group.

Annons
Annons