search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Många hinder mot teknikanvändning

Teknikanvändningen i den brittiska advokatbyråvärlden har kommit en bit på väg, men ännu finns mycket kvar att göra. Det visar en ny studie av tillståndet inom legal tech.

Legal tech, alltså tekniska in­novationer och metoder för att hantera och effektivisera juridisk rådgivning, har långt kvar innan den når sin fulla potential. Det framkommer i Law Society of England and Wales nya rapport om teknikanvändningen på advokatbyråerna och i juridisk rådgivning.

Teknikanvändningen har, enligt studien, kommit en bit på väg i advokatbyråernas interna verksamhet, med bland annat dokumenthantering och elektronisk fakturering, men vid de större advokatbyråerna även AI och maskininlärning. Däremot har utvecklingen gentemot konsumenter, alltså tekniska innovationer som påverkar hur man levererar juridiken, gått betydligt långsammare.

Enligt studien har advokatbyråerna några inneboende hinder mot teknisk utveckling att kämpa mot, som risker på complianceområdet, partnerskapsmodellen och traditionen med timdebitering. Lawtech Adoption Research report.

Annons
Annons