search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Advokatdagarna

Minnesmästare trollband publiken

Tänk dig ett rysligt monster på huvudet, två röda lönnlöv i öronen och en hamburgare i högra ögat: och du har världens tre största länder. 

Det och mycket annat fick åhörarna lära sig av Jonas von Essen, som trollband publiken med en kombinerad show och föreläsning under torsdagseftermiddagen.

Jonas von Essen har bland annat två gånger korats till världsmästaren i minne, varit med i kinesiska tv-shower och tagit andraplatsen i TV4:s program Talang genom att minnas de 50 000 första decimalerna i pi.

Knepet för att få superminne är, enligt Jonas von Essen, att översätta siffror, namn och andra ganska abstrakta faktauppgifter till bilder. Bildminnet är nämligen människans bästa utvecklade när det gäller att ta in stora mängder information.

Jonas von Essen bevisade sin tes bland annat genom att lära publiken världens tio största länder genom att föreställa sig oväntade saker på sin egen kropp, som det rysliga monstret (Ryssland), de kanadensiska lönnlöven och den amerikanska hamburgaren i ögat. 

Annons
Annons
Annons