search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Advokatdagarna

Vem bär arbetsmiljöansvaret på den nya arbetsmarknaden?

Så kallade egenanställningar ökar och begrepp som gigekonomi tillkommer för de fasta anställningar som ersatts med tillfälliga gig. Men vem bär arbetsmiljöansvaret på denna nya arbetsmarknad? 

Arbetsmiljölagen antogs av riksdagen 1977. Sedan dess har arbetslivet förändrats och företeelser som inte fanns då har blivit allt vanligare, menade Åsa Erlandsson, advokat vid Setterwalls Advokatbyrå och specialiserad på arbetsrätt.

– Arbetsmiljölagstiftningen är satt under utmaning. Nya fenomen dyker upp och gör att gamla sanningar inte är lika självklara, sa hon.


Advokat Åsa Erlandsson. Foto: Johan Persson

En allt mer digitaliserad och globaliserad värld har skapat en delvis ny arbetsmarknad som har fått namnet gigekonomi där fasta anställningar ersätts av tillfälliga ”gig”. Arbetsmiljöreglerna i dag är dock tydligt uppbyggda kring vissa givna begrepp såsom arbetsgivare, arbetstagare och arbetsställe.

– Alla arbetar inte längre på kontor eller fabrik. Fler och fler arbetar stadigvarande på tåget eller på kaféer där folk kan hyra en ”kontorsplats”. Vad är då arbetsstället? Vi kanske behöver fundera kring vem som då har arbetsmiljöansvaret, menade Åsa Erlandsson.

En ny och växande företeelse är företag som erbjuder så kallade egenanställning. I stället för att ha firma eller F-skattsedel visstidsanställs man av egenanställningsföretag. När man är klar med uppdraget så upphör anställningen hos egenanställningsföretaget.

– Det blir svårare och svårare att direkt avgöra i vilken egenskap som en person utför arbeten. Vem har ansvar för dessa personer när de utför uppdraget? Kammarrätten har exempelvis i flera fall slagit fast att de inte är att betrakta som anställda och därmed inte har rätt till a-kassa.

Åsa erlandsson säger att det är en svårlöst problematik eftersom utvecklingen går fort. Hon menar att samma sekund som frågan skulle kunna ha reglerats så har den antagligen redan förändrats.

– Det är en svårfångad fråga. Men arbetsmiljö är mycket viktigt och att alla har en god arbetsmiljö är grundläggande. Det är det få som ifrågasätter. Frågan är vem som ska ta ansvar. Det går i alla fall inte att göra på samma sätt som på 1970-talet, avslutade Åsa Erlandsson.

Johan Persson
Annons
Annons