search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Pelle Svensson – mannen på barrikaderna

Advokat Pelle Svensson går i pension vid årsskiftet. I samband med det ger han ut sina memoarer där han berättar om sitt liv och sin karriär, både som brottare och advokat.


Advokat Pelle Svensson. Foto: Lars Hallström/VISIO

Varför ville du skriva en bok om ditt liv och karriär?
– Boken är mitt slutord på min karriär och de svårigheter jag haft. Jag har haft jätteframgångar men också djupa svackor. Det här är min syn på den orättvisa och hårda kritik jag ofta fått av mina kollegor. I boken lägger jag också fram full bevisning kring mordet på Olof Palme.

Boken heter ”Mannen på barrikaderna”. Är det så du ser på din advokatkarriär?
– Ja, jag har varit modig. Det har varit en rak kurs från min sida att ställa upp för och försvara den lilla människan. Men jag har ständigt varit ifrågasatt, jag har inte tagits på allvar. Advokatkollegorna har haft svårt att acceptera den bondpojk från inre delen av Ångermanland som jag är. Först långt senare har jag fått upprättelse kring att jag haft rätt kring exempelvis Thomas Quick, som jag var den förste att slå larm om var en falsk seriemördare.

Du blev advokat 1980. Vad har varit roligast under alla dessa år? 
– Den långa kampen att föra i bevis och nå ända fram i avslöjandet av Quick var glädjande. Men nu känns det som att jag har gjort mitt. Så snart jag har avvecklat advokatverksamheten ska jag ägna mig åt barn och barnbarn.

Johan Persson
Annons
Annons
Annons