search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Bodström ny ordförande i FIFA-kommitté

Advokat Thomas Bodström, tidigare justitieminister och allsvensk fotbollsspelare, har utnämnts till ny ordförande i FIFA Appeal Committee, den internationella fotbollsorganisationens överinstans.

– Det här är fotbollens motsvarighet till hovrätt, vilket är sista instans för fotbollen. Därutöver finns ett Högsta domstolen gemensamt för alla idrotter. Besluten som kan överklagas till kommittén som jag är ordförande i är allting från avstängningar av spelare i VM- och OS-sammanhang till mer ekonomiska och juridiska frågor.

Vad kan du bidra med?

– Jag hoppas att min långa erfarenhet som jurist, både som lagstiftare och advokat, ska komma till sin rätt. Dessutom är jag passionerad fotbollsälskare, vilket gör det till en väldigt spännande kombination.

Hur kommer uppdraget att påverka din advokatverksamhet?

– Jag kommer att fortsätta driva advokatbyrå, det är även fortsättningsvis min bas. Men som advokat är det viktigt att ta sig den tid som behövs för varje uppdrag, så då säger det sig självt att jag behöver ta något färre uppdrag då jag kommer att ha sammanträden i Zürich varannan månad och delta vid fotbolls-VM för både damer och herrar samt OS.

Annons
Annons