search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Praktik på advokatbyrå öppnar väg för utlandsfödda

Advokatbyrån Synch samarbetar med Stockholms universitet och Arbetsförmedlingen för att ge utlandsfödda väg in i svenska arbetslivet – och byrån större mångfald.

I början av förra året inledde Synch som första advokatbyrå ett samarbete med Korta vägen, en arbetsmarknadsutbildning som riktar sig till akademiker med utländsk bakgrund. Projektet är ett samarbete mellan Stockholms universitet och Arbetsförmedlingen.

Sedan december 2016 har juristen Tetiana Porochonko från Ukraina tre månaders praktik på advokatbyrån, där hon bland annat hjälper till med löpande administration och översättning av juridiska texter.
– Vi lever i en värld som är internationell med klienter från alla världens hörn, så vi vill att vår arbetsplats ska likna vår kundbas. Projektet har hjälpt oss göra det. Dessutom handlar det om att göra vad man kan i en annars väldigt ”kall” värld, säger Jim Runsten, vd och advokat på Synch.

Synch anställde i februari 2016 sin första Korta vägen-praktikant Kristine Gasparjan som projektkoordinator på advokatbyrån.
– För oss är det självklart att fortsätta med att vara med i projektet. Om Synch kan vara en väg ut i det svenska arbetslivet vill vi gärna vara det, säger Jim Runsten.

Johan Persson
Annons
Annons