search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Notiser bransch

Forskning om framtida kriminalitet prisas

Richard E. Tremblay får Stockholmspriset i kriminologi 2017. Kanadensaren är professor i vid University of Montreal och University College Dublin. Han tilldelas priset för sin forskning kring identifiering av framtida kriminalitet där han visat att kulmen för våldsamt beteende är vid tre års ålder och att det går att minska andelen manliga kriminella med insatser tidigt i livet. Stockholmspriset i kriminologi är ett internationellt pris som instiftats av Justitiedepartementet och Torsten Söderbergs Stiftelse.

Zuzan Ismail får utmärkelse

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har utsett Zuzan Ismail, biträdande jurist vid Setterwalls Advokatbyrå, till en av två Årets unga alumner 2016. Hon tog juristexamen 2014 och har sedan studietiden engagerat sig för utsatta kvinnor genom organisationen Terrafem Göteborg och medverkade i arbetet med att starta en rättspraktik vid juridiska institutionen. Hon gästföreläser i dag med jämna mellanrum för studenter vid universitetet.

Ramavtal med Berns Hotel

Advokatsamfundet har ingått avtal med Berns Hotel om förmånligt rabatterade priser på hotellboende.

Läs om de rabatterade rumspriserna och övriga villkor på Advokatsamfundets webbplats (endast för advokater och biträdande jurister – kräver inloggning).

Krister Petersson blir ny förundersökningsledare för Palmegruppen

Palmegruppen kommer den 1 februari 2017 att få en ny förundersökningsledare då Krister Petersson efterträder Kerstin Skarp.

– Jag känner mig hedrad och tar med stor arbetslust mig an uppdraget. Det är ett intressant och viktigt arbete, säger Krister Petersson.

Krister Petersson har en lång bakgrund som åklagare och har bland annat utrett mordet på Anna Lindh.

Sedan 2006 arbetar han på Internationella åklagarkammaren i Stockholm, där han är chefsåklagare.

Annons
Annons