search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Aktuellt

Langenius föreläste för juriststudenter

Den 20 september höll nätverket Women’s Career Network, som riktar sig till ambitiösa och drivna kvinnliga jurist- och ekonomistudenter, en föreläsning i Advokatsamfundets lokaler. Föresläsare var Claes Langenius, advokat och delägare på advokatbyrån Hammarskiöld & Co.

– Jag hoppas att jag kan inspirera er till att bli advokat. Det är ett fantastiskt yrke, inledde Claes Langenius.


Advokat Claes Langenius.

Claes Langenius, som var ­ledamot i Advokatsamfundets styrelse 2007–2014 och är etiklärare och examinator vid advokat­examen sedan 2004, berättade under en och en halvtimme bland annat om advokatyrket, dess kärn­värden och advokat­dilemman.
– Att vi advokater får vara oberoende och ha lagstadgad tystnadsplikt är inte ett privilegium för oss advokater, det är ett privilegium som klienten får. Vår roll är inte att finna sanningen, som jag efter 22 år som advokat vågar påstå är ett glidande begrepp. Den sanning som advokaten ska förhålla sig till är enbart klientens, sade Claes Langenius.

Omkring 50 studenter från juristutbildningarna vid Stockholms och Uppsala universitet hade tagit sig till Advokatsamfundet för att lyssna Claes Langenius erfarenheter och tips.

Annons
Annons