search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Hoppfull hållbarhetstrend

En sommar går förbi. Sommar brukar förknippas med så kallad nyhetstorka. Det gällde inte sommaren 2016, som har beskrivits som en av de mest nyhetsintensiva i modern tid.

Brexit, terrordåd på flera platser i världen, masskjutningar i USA och Tyskland och kuppförsök i Turkiet. Sett till nyhetsrapporteringen kan det vara lätt att misströsta åt vart utvecklingen går.

Fast det finns även starka och mycket positiva trender globalt sett. En är den om en global hållbar utveckling. 2004 skrev vi i Advokaten nr 1 om företagens samhällsansvar, CSR. Sedan dess har en smärre revolution ägt rum på detta område. En rad internationella ramverk, vägledande principer och direktiv har på senare år antagits för att skapa en hållbar utveckling. Advokater, både på små och stora byråer, har en viktig uppgift i detta hållbarhetsarbete. I denna utgåva berättar vi om kommande utmaningar, möjligheter och målkonflikter när ett nytt kapitel i det globala hållbarhetsarbetet inleds. En spännande resa tar nu sin början.

Chefredaktör

Tom Knutson
Annons
Annons