search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

56 advokater dödade i attentat i Pakistan

Ett stort antal advokater dödades i ett terrorattentat i Quetta i början av augusti.

Den pakistanske advokaten Bilal Anwar Kasi mördades den 8 augusti när han var på väg i bil från hemmet till domstolskomplexet i provinsen Baluchistans huvudstad Quetta. Bilal Anwar Kasi var sedan 2014 ordförande i Baluchistans advokatsamfund Balochistan Bar Council.

Senare samma dag dödades minst 70 personer och över 110 personer skadades, när en bomb exploderade på sjukhuset Quetta Civil Hospital dit Kasi hade förts. Bombexplosionen, som tros vara en självmordsattack, följdes av skottlossning. Minst 55 av de döda var advokater som hade samlats på sjukhuset för att sörja Kasi. Bland dem som dödades vid sprängattentatet mot sjukhuset fanns Balochistan Bar Councils tidigare ordförande, advokaten Baz Muhammad Kakar.

De senaste månaderna har flera advokater mördats i Baluchistan. I juni sköts advokaten Amanullah Achakzai, som var rektor för juristutbildningen på Baluchistans universitet, till döds i sin bil av okända attentatsmän i Quetta. Och den 3 augusti sköts likaså advokaten Jahanzeb Alvi ihjäl av okända, beväpnade män i Quetta.

Sveriges advokatsamfund har skickat ett kondoleansbrev till Pakistans advokatsamfund.

Magnus Andersson
Annons
Annons