search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
Nr 6 2016 Årgång 82
Nr 6 2016 Årgång 82

Fokus

Skarpt läge för advokater i hållbarhetsarbetet

Skärpta lagar och bestämmelser på hållbarhetsområdet i kombination med en allmänt ökad medvetenhet om vikten av att bekämpa klimatför­ändringar, människorättskränkningar och korruption har lett till nya uppdrag för advokater. Samtidigt måste advokatbyråerna arbeta långsiktigt med hållbarhet i den egna verksamheten för att leva upp till de nya kraven och för att stå sig i konkurrensen om duktiga medarbetare.

Läs mer

Ledare

Den svenska demokratimodellen i en turbulent omvärld

Sommaren har varit en dyster påminnelse om extremismens utbredning och demokratins utmaningar. Några exempel utgör... Läs mer

Gästkrönika

Om polisens bristande internutredningar

Historien börjar en lördagskväll i en festlokal. Ett stort kompisgäng har samlats i Gamlestan i Göteborg för att fira en... Läs mer

Annons
Annons Annons
Nyheter
Visa fler nyheter
Annons
Annons Annons
Nyhetsreportage
Annons
Annons Annons
Annons
Annons Annons

Praktisk juridik

Fokus

P.S. Chefredaktören har ordet

Hoppfull hållbarhetstrend

Brexit, terrordåd på flera platser i världen, masskjutningar i USA och Tyskland och kuppförsök i Turkiet. Sett till nyhetsrapporteringen kan det vara lätt att misströsta åt vart utvecklingen går.

Fast det finns även starka och mycket positiva trender globalt sett. En är den om en global hållbar utveckling. 2004 skrev vi i Advokaten nr 1 om företagens samhällsansvar, CSR. Sedan dess har en smärre revolution ägt rum på detta område. En rad internationella ramverk, vägledande principer och direktiv har på senare år antagits för att skapa en hållbar utveckling. Advokater, både på små och stora byråer, har en viktig uppgift i detta hållbarhetsarbete. I denna utgåva berättar vi om kommande utmaningar, möjligheter och målkonflikter när ett nytt kapitel i det globala hållbarhetsarbetet inleds. En spännande resa tar nu sin början.

Chefredaktör

Tom  Knutson
Tom Knutson
E-post