search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Notiser bransch

Hegethorn Mogensen ny biträdande rikskronofogde

Den 3 mars utnämnde regeringen Cecilia Hegethorn Mogensen till ny biträdande rikskronofogde vid Kronofogdemyndigheten. Hon kommer närmast från Regeringskansliet och tillträder den 1 april.

Ny chefsjurist på Centrum för rättvisa

Fredrik Bergman är ny chefsjurist på Centrum för rättvisa från och med den 3 mars 2016. Han kommer närmast från en tjänst som hovrättsassessor vid Svea hovrätt. Tidigare har han arbetat på advokatbyrå. Fredrik Bergman har förutom en masterexamen i konstitutionell rätt från Harvard Law School en juristexamen från Uppsala universitet. Han är även ledamot i Centrum för rättvisas juristråd.

Advokat-SM i fotboll i augusti

Advokat-SM i fotboll 2016 hålls fredagen den 19 augusti på Stockholms stadion och Östermalms IP. Det är trettonde gången som tävlingen anordnas. Hittills är 25 lag anmälda. Förra året vann Mannheimer Swartlings damer och Linklaters herrar turneringen.

Mer information och anmälningsformulär finns på webbplatsen för Advokat-SM i fotboll.

Advokat-SM i golf på Mälarö GK/Skytteholm

Fredagen och lördagen den 2–3 september anordnar Hamilton Advokatbyrå Advokat-SM i golf på Mälarö GK/Skytteholm.

Tävlingen är öppen för alla golfspelande advokater. Parallellt med Advokat-SM spelas den så kallade Odyltävlingen, även kallad Etcetera, som är öppen för icke-advokater som har något slags koppling till en advokat.

I golfpaketet ingår greenfees, fika, tillgång till sjöbastun, en övernattning med frukost, trerättersmiddag med välkomstdrink och vinpaket på fredagskvällen samt lunch på lördagen.

Priset är 3 520 kronor per person i dubbelrum eller 3 745 kronor i enkelrum. Bokning sker hos Skytteholm per e-post skytteholm@sodexo.com eller telefon 08-560 236 00. Ange att bokningen avser Advokat-SM.

Anmälan till tävlingen sker via e-post golf@hamilton.se. Uppge golf-id och tävlingsklass samt betala startavgiften på 300 kronor till bankgiro 224-4689. Anmälan räknas inte som komplett förrän anmälan har gjorts till Hamilton och startavgiften har betalats.

Antalet platser är begränsat. Principen ”först till kvarn” tillämpas.

Eventuella frågor ställs till golf@hamilton.se.

HD söker justitieråd

Högsta domstolen (HD) söker ett eller flera justitieråd för anställning. Av domstolens 16 justitieråd tjänstgör i regel två i Lagrådet. Övriga justitieråd är indelade i två dömande avdelningar.

Enligt annonsen ska justitieråden ingå i kretsen av landets främsta jurister och svara mot synnerligen högt ställda krav vad gäller juridiska kunskaper, analysförmåga, förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, omdöme och självständighet. Domstolen strävar efter en sammansättning av jurister med olika erfarenheter från de juridiska yrkesfälten.

Sista ansökningsdag är den 17 april.

Två av de tre justitieråd som går i pension är Göran Lambertz och Ella Nyström.

Annons
Annons