search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
Nr 8 2015 årgång 81
Nr 8 2015 årgång 81

Fokus

Ensamkommande barn: Asylprocess under stress

Rekordmånga ensamkommande barn söker nu skydd i Sverige. Det ställer stora krav på alla delar i asylprocessen, som redan före dagens flyktingvåg hade stora brister. Offentliga biträden, forskare och frivilligorganisationer beskriver en stressad asylprocess med flera allvarliga brister.

Läs mer

Ledare

Globaliseringen och advokatyrket

Detta kan förmodas vara ett resultat främst av att de ekonomiska marknaderna har öppnats upp och liberaliserats.... Läs mer

Gästkrönika

To Give or Not to Give: Three Things Swedish Can Do to Combat Roma Poverty

“He’s giving someone money to get drunk”, she said to my disbelieving, ten year-old ears. “What?!” When my father caught... Läs mer

Annons
Annons Annons
Nyheter
Visa fler nyheter
Annons
Annons Annons
Annons
Annons Annons
Annons
Annons Annons

Fokus

Debatt

P.S. Chefredaktören har ordet

Att ge eller inte ge till tiggare

Det tycks ske en normalisering; människor hittar sina egna strategier för att möta de tiggande. Det sker ett defaitistiskt accepterande; så här är det och så lär det förbli, tiggandet uppfattas på ett underförstått sätt som en del av en kultur. Inget kan dock vara felaktigare.

Men hur är det med kärnfrågan: hjälper vi genom att ge eller hjälper vi bättre genom att inte ge, eller finns det något annat vi kan göra? I detta nummer skriver en person som känner svaret bättre än andra. Gästkrönikör är nämligen Adam Weiss, Legal Director för European Roma Rights Centre, ERRC, som arbetar för att stärka romernas ställning. ERRC, som 2012 mottog Stockholm Human Rights Award, har på romernas vägnar vunnit flera viktiga mål i Europadomstolen. Adam Weiss darrar inte på manschetterna i frågan om att ge eller inte. Han ger inte. Men han tvekar inte med att berätta hur just du kan hjälpa till på riktigt om du menar allvar.

Tom  Knutson
Tom Knutson
E-post