search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
Nr 2 2015 Årgång 81
Nr 2 2015 Årgång 81

Fokus

Högtryck på Stockholmsbörsen skapar advokatarbete

Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholm, har utvecklats bra i förhållande till andra europeiska börser. Det positiva börsklimatet innebär många uppdrag för advokater. Samtidigt riskerar det allt mer komplexa regelverket att försvåra framtida börsintroduktioner.

Läs mer

Ledare

Om svenska skiljeförfaranden på export

Jag var häromdagen inbjuden att inledningstala på ett seminarium anordnat av Young Arbitrators Stockholm, YAS. Temat för... Läs mer

Gästkrönika

Juridik och naturvetenskap

Den enda definition av begreppet forskning som såvitt jag vet finns i svensk lagstiftning hittar man i lagen (2003:460)... Läs mer

Annons
Annons Annons
Nyheter
Visa fler nyheter
Annons
Annons Annons
Annons
Annons Annons
Annons
Annons Annons

Fokus

Debatt

P.S. Chefredaktören har ordet

Nu startar vi Praktisk juridik

Som ett steg i den ständigt pågående utvecklingen inför vi från och med detta nummer en ny vinjett: ”Praktisk juridik”. Först ut är advokat Dag Wetterberg som skriver om upphovsrätt.

Under vår nya vinjett inbjuds alla Advokatens läsare, som advokater, domare, åklagare eller andra engagerade personer i rättssamhället, att skriva artiklar om angelägna och aktuella ämnen som inte är av debattkaraktär. Tveka inte att kontakta redaktionen om du tror att du har en idé du vill dryfta eller om du vill veta mer.

Tom  Knutson
Tom Knutson
E-post