search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Advokatdagarna

Tankeläsare lockade till skratt

Det sägs att det inte går att läsa andra människors tankar. Lars-Peter Loeld roade deltagarna under Advokatdagarna med att visa att det omöjliga kanske ändå är möjligt.

– Jag vet vad ni tänker på. Men inget är övernaturligt, jag är inte synsk, sade Lars-Peter Loeld som introducerade konceptet Mind games i Skandinavien 1999.

I nästa stund kallade han upp delar av publiken på scenen och avslöjade vilka klockslag de tänkte på. Lite senare ombads tre andra personer komma upp på scenen. Den ena skulle tänka på en plats dit han vill åka, den andra på en känd person och den tredje på sin första stora kärlek.

Snart kunde Lars-Peter Loeld berätta att Stefan vill åka till Paris, att han varken är intresserad av att solsemestra på Kanarie­öarna eller klättra i berg i Nepal. Han kunde även avslöja att Charlotte tänkte på Barack Obama. Efter att Caroline hade berättat att röd var hennes favoritfärg, hund hennes favoritdjur och att hon gärna vill åka till USA visste Lars-Peter Loeld att hon var född i oktober och att hennes första kärlek hette Staffan.

En entusiastisk publik förundrades och häpnades av Loelds tankeläsningsförmåga och frågade sig hur det de såg gick till.

– Om någon här skulle kunna bevisa att det ni är med om på något sätt är uppgjort springer jag till banken i morgon och hämtar ut 100 000 kronor och ger till den personen. Det ni ser här är inget hokus pokus, det är Mind games, sade Lars-Peter Loeld.

Annons
Annons