search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
Nr 9 2014 Årgång 80
Nr 9 2014 Årgång 80

Fokus

Klimatet och juridiken

Klimatförändringarna slår hårdast mot dem som bidrar minst till utsläppen av växthusgaser. Men hittills har det varit svårt att ställa dem som bär det tyngsta ansvaret för att klimatet förändras till svars. Nu mobiliserar världens advokater för att med hjälp av juridiken skapa verktyg för att ändra på det.

Läs mer

Ledare

Om dåliga myter

Nyligen presenterade en stiftelse som uppger sig arbeta för att åstadkomma fler kvinnor på ledande positioner, ett... Läs mer

Gästkrönika

Annons
Annons Annons
Nyheter
Visa fler nyheter
Annons
Annons Annons
Annons
Annons Annons
Annons
Annons Annons

P.S. Chefredaktören har ordet

Låt tusen blommor blomma

Samtidigt blev generalsekreterarens ledare och andra artiklar vid flera tillfällen ämnen som andra medier fångade upp och diskuterade. Vi på redaktionen kunde glädja oss åt en strid ström av e-postmeddelanden, oräkneliga telefonsamtal och blogg- samt twitterkommentarer. Nyhetsarbetet har på bara några få år ändrat karaktär. De sociala medierna är numer en etablerad och viktig kompletterande kanal, vid sidan om tidskriften Advokaten och Advokatsamfundets hemsida.

Samtidigt blir det med tiden allt tydligare att tidskriften Advokatens förmåga att tränga igenom mediebruset har stärkts. En förklaring till det kan vara att många tryckta medier lagts ner eller åderlåtits på resurser. Vi tycker förstås att det stimulerande och inspirerande när vårt arbete uppmärksammas fast samtidigt tycker vi om att ha många tryckta ”kusiner” enligt devisen låt tusen blommor blomma. Låt oss hoppas att 2015 bär med sig en ny vår för de tryckta medierna.

Tom  Knutson
Tom Knutson
E-post