search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Notiser bransch

Mannheimer Swartling får hållbarhetschef

Emma Ihre utnämns till Mannheimer Swartlings första hållbarhetschef. Hon kommer att arbeta med att tillföra ett mervärde i byråns rådgivning till klienterna och ansvara för att vidareutveckla hållbarhetsarbetet i organisationen. Ihre tjänstgör för närvarande som ansvarig för hållbart företagande på Finansdepartementet.

FN-förbundets pris till Soran Ismail

Soran Ismail, komiker och kolumnist, får Svenska FN-förbundets nyinstiftade pris för mänskliga rättigheter.

I prismotiveringen står: ”Med humor, allvar och okonventionella metoder gör han viktiga och modiga insatser för mångfald och tolerans”.

Sveriges bästa kvinnliga affärsjurister

Vinge fick utmärkelsen European Women in Business Law Sweden 2014, som delas ut av Euromoney Legal Media Group och International Financial Law Review (IFLR). European Women in Business Law Awards delades ut för fjärde gången till de bästa europeiska advokatbyråerna och kvinnliga affärsjuristerna baserat på undersökningar och nomineringar.

Vinge har tidigare fått samma utmärkelse 2011.

Anne Ramberg om katastrofen i Palestina

Anne Ramberg skrev på sin blogg den 25 juli om katastrofen i Palestina och om nödvändigheten att säga ifrån. Blogginlägget fick ett stort antal kommentarer och Ramberg skrev även en debattartikel i DN, som föranledde fyra repliker. Det publicerades även en debattartikel av utrikesminister Carl Bildt, ”Varje lösning måste utgå från att blockaden hävs”, samt en debattartikel undertecknad av ett stort antal folkrättsjurister, ”Kollektiv bestraffning av civilbefolkningen i Gaza”. Rambergs slutreplik, ”En humanitär katastrof med brottsliga förtecken”, publicerades den 1 augusti.

Annons
Annons